Zgodnie z wcześniej przekazaną informacją koszty uczestnictwa w biesiadzie myśliwskiej są pokrywane na zasadzie komercyjnej przez jej uczestników. Po reaktywowaniu ubiegłorocznej imprezy nadal mamy specjalne warunki wynegocjowane z Zarządcą Restauracji Bałałajka – koszt talerzyka ( dla osoby dorosłej jak i dzieci ) wynosi 150 zł/osobę i obejmuje on:
-
- 6 przystawek: Galarety wieprzowe, Śledziki mix (w oleju świeżo tłoczonym, w śmietanie, po myśliwsku), Filet z kurczaka i śliwki w boczku, Mix przekąsek z ciasta francuskiego, Grillowana cukinia z kozim serem, suszonym pomidorem i szpinakiem, Pomidorki z mozzarellą
- 3 sałatki na stołach: Carpaccio z buraka z serem feta, Sałatka jarzynowa, Sałatka makaronowa z kurczakiem curry
- Zupa krem z dyni
- Danie główne do wyboru ( podawane na półmiskach ) pulpety w sosie jałowcowym z ziemniakami opiekanymi lub ( wege ) zamojskie gołąbki z kaszą pęczak i grzybami w sosie grzybowym : janowska biała kapusta koszona, ogórki, warzywa gotowane
- Deser niespodzianka – stacja ciast do wyboru w tym lokalne sękacze
- w trakcie imprezy dodatkowe ciepłe danie – zupa gulaszowa z dziczyzny
- Stacja kawy/herbaty w trakcie imprezy
- Napoje serwowane w dzbankach: woda z cytryną, lemoniadą, kompot
WIEJSKI STÓŁ: pierożki pieczone (z kaszą, z kapustą z soczewicą), cebularzyki, szeroki wybór wędlin, kiełbas, wędzonek z dziczyzny i nie tylko, smalec, ogórki kiszone. Dodatkowo w trakcie imprezy pieczone prosie jako dodatkowa atrakcja naszej Biesiady. Alkohol wyłącznie na zasadzie komercyjnej kupowany indywidualnie w restauracji na miejscu, dopuszczalne własne nalewki.
Rozliczenie za uczestnictwo odbywać się będzie za pośrednictwem Koła – każdy uczestnik członek naszego Koła zostanie obciążony kosztem uczestnictwa za siebie i za zgłoszone osoby towarzyszące oraz gości poprzez odpowiednie zaksięgowanie tych kosztów na swoim indywidualnym subkoncie. Zgodnie z odpowiednią uchwałą WZ wszelkie zobowiązania winny być uregulowane w terminie 14 dni od ich powstania. Mile widziane wcześniejsze przedpłaty.